Expositie en uitreiking Pokémon prijzen.

Stichting Kunst in Uitvoering Eersel organiseerde zondag 9 oktober 2016 een expositie in ‘De Klepel’, naast het Protestants Kerkje in Eersel. Kunstenaars kwamen in de zomermaanden van heinde en verre om op de pittoreske Markt te komen werken en om elkaar weer te ontmoeten. Vanuit dit samenwerkingsverband is deze expositie ontstaan.

 

Pokémon

De uitslag van de wedstrijd voor de kinderen ‘Zoek de vier creatieve Pokémon’ van zondag 28 augustus jl. werd tijdens Winnaar Pokémon actiedeze expositie bekendgemaakt. De prijswinnaars zijn Valentijn van Lith uit Eersel, Nicole van Vliet uit Eindhoven en Nout en Pleun van Os uit Bladel. Zij ontvingen uit handen van bestuurslid Nanoek Pas-Dikmans een Pokémon schilderij alsmede een verrassingspakket om zelf aan de slag te gaan. Kunst in Uitvoering Eersel wil graag dat zij later ook op de Markt in Eersel komen werken.

 

Impressie

De kunstenaars van Kunst in Uitvoering Eersel hebben een impressie laten zien van de gevarieerde kunstwerken; glasobjecten, schilderijen, beelden en foto’s. De expositie werd geopend door wethouder Ria van der Hamsvoord. Zij kan als geen ander op een enthousiaste manier de juiste inspirerende woorden vinden. Gedurende de dag zijn er ruim 150 bezoekers geweest. Wat een geweldige expositie was het met vele fijne reacties, geweldige energie en veel inspiratie. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag.

Wilt u volgend jaar ook laten zien hoe uw werk tot stand komt en eventueel uw workshops bekend maken? Stuur dan een e-mail naar: kunstinuitvoeringeersel@gmail.comExpositie Kunst in Uitvoering Eersel.

Zondag 9 oktober organiseert Stichting Kunst in Uitvoering Eersel van 10.00 tot 17.00 uur een expositie in ‘De Klepel’, naast het Protestants Kerkje in Eersel. De ingang is aan de Postakkers.

 

Het bruist op de Markt.

Deze zondag is ook ‘Verborgen Kunst’ open voor publiek. Zij zijn gevestigd in de Oude Bibliotheek aan de Markt. Dit is gelijktijdig met de Hippische Rally Eersel-Postel die om 10.00 uur begint.

 

Kunst in Uitvoering op de Markt.

Wat een geweldige dagen waren het op de Markt in Eersel. Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen de kunstenaars van heinde en verre om op de pittoreske Markt te komen werken en om elkaar weer te ontmoeten. En de enthousiaste bezoekers maakten het geheel compleet. Iedereen heeft genoten.

 Jos van der Aalst

Pokémon.

De uitslag van de wedstrijd voor de kinderen ‘Zoek de vier creatieve Pokémon’ van zondag 28 augustus jl. wordt tijdens deze expositie bekendgemaakt. De prijswinnaars kunnen tijdens de expositie meteen hun prijs in ontvangst nemen. Bij deze alvast hartelijk gefeliciteerd.

 

Programma 9 oktober.

10.00 uur expositie open voor publiek.

10.30 uur openingswoord door wethouder Ria van der Hamsvoord.

13.00 uur uitslag Pokémonwedstrijd en overhandigen van de kunstwerkjes.

17.00 uur ophalen van de werken door de kunstenaars.

 

Impressie

De kunstenaars van Kunst in Uitvoering Eersel laten u met deze zeer gevarieerde tentoonstelling een impressie zien van hun kunstwerken. U ziet ondermeer glasobjecten, schilderijen en beelden. De kunstenaars willen graag hun werk toelichten onder het genot van een hapje en een drankje. Reacties en vragen zijn van harte welkom.

Bekijk de foto's!


Kunst in Uitvoering Eersel 28 augustus.Ton de Kort

Op de laatste zondag van augustus ziet u kunstenaars uit de regio aan het werk op de Markt in Eersel tussen 12.00 uur en 17.00 uur. U ziet kunstenaars met diverse disciplines, zoals beeldhouwen, aquarelleren, glasfusing, fotografie, tekenen en schilderen. In de kiosk en onder de parasols laten de kunstenaars zien hoe hun kunstwerk tot stand komt. U kunt de meegebrachte werkstukken van de kunstenaars bekijken en hun eigen gemaakte creaties kopen.

 

Terugblik Kunst in Uitvoering 31 juli.

Deze laatste zondag van juli was bij uitstek een geschikte dag zowel voor de kunstenaars als voor het internationale publiek. Niet te warm, niet te koud en overwegend zonnig, kortom een goede dag voor de kunstenaars om op de Markt in Eersel te gaan werken. Er was een prettige interactie tussen het publiek en de kunstenaars. Er werden volop vragen gesteld en ook de kinderen waren erg geïnteresseerd aan het kijken en stelden de leukste vragen.


Zoek de creatieve Pokémons op zondag 28 augustus.

Voor deze zondag hebben we vier kunstenaars bereid gevonden om een Pokémon te ‘maken’. Het wordt een spannende opdracht voor de kinderen om deze Pokémons te zoeken tussen de kunstenaars. Deze actie staat op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/kunstinuitvoeringeersel/ en bij de 'Acties' op onze website. ‘Doe mee en win een kunstig prijsje’. We zijn benieuwd of jullie ze allemaal kunnen vinden.


Tot ziens op de vierde en laatste Kunst in Uitvoering van 2016, op zondag 28 augustus tussen 12.00 uur en 17.00 uur, op de Markt in Eersel. Wij verheugen ons er al op.

Frank van Vliet voorzitter, Lia van Gils  secretaris en penningmeester, Nanoek Pas- Dikmans webmaster en Rosco Pas fotografie.

Bekijk de foto's!Programma Kunst in Uitvoering op zondag 31 juli 2016.Lia van Gils

Op zondag 31 juli ziet u weer kunstenaars uit de regio aan het werk op de Markt in Eersel tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Beeldhouwen, aquarelleren, tekenen en schilderen is deze zondag te bekijken. In de kiosk en onder de parasols laten de kunstenaars zien hoe hun kunstwerk tot stand komt. U kunt de meegebrachte werkstukken van de kunstenaars bekijken en hun eigen gemaakte creaties kopen.

 

Terugblik Kunst in Uitvoering van zondag 26 juni.

Deze zondag begon zonnig. Er waren 9 kunstenaars aan het werk vanaf 11.00 uur. De weersvoorspellingen waren ongunstig met code oranje. We moesten om 14.00 uur opruimen, omdat er hagelbuien zouden naderen. Desondanks was het een goede zondag voor kunstenaars en publiek. Er werden 3 werkstukken voor een goede prijs aangekocht.

Tot ziens op de derde Kunst in Uitvoering van 2016 op zondag 31 juli a.s.

Bekijk de foto's!


Programma van zondag 26 juni 2016.

Op zondag 26 juni ziet u kunstenaars uit de gemeente en wijde o

KIU Nanoek Pas bestuurslid

mtrek aan het werk op de Markt in Eersel tussen 12.00 uur en 17.00 uur: beeldhouwen in diverse soorten steen, aquarelleren, schilderen met olieverf en acrylverf. Tevens kunt u de meegebrachte werkstukken van de kunstenaars bekijken. Alle kunstenaars zijn bereid om een praatje met u te maken en uw vragen te beantwoorden.

 

Terugblik zondag 29 mei jl.

Tijdens de eerste keer Kunst in Uitvoering van dit jaar was het erg gezellig en gemoedelijk. Ondanks het voorspelde noodweer was het een sfeervolle dag geworden voor de kunstenaars en de belangstellende bezoekers. Pas laat in de middag begon het te regenen zodat we eerder ophielden met werken. We hebben erg genoten van de energieke uitvoering van Let’s dance.  We zijn blij dat ze volgend jaar weer komen optreden.

Informatie

Wilt u zich als kunstenaar nog aanmelden om deel te nemen of wilt u optreden tijdens de zondagen van Kunst in Uitvoering dan kunt u dit doen via kunstinuitvoeringeersel@gmail.com  

Tot ziens op de tweede Kunst in Uitvoering op zondag 26 juni a.s.

Bekijk de foto's!Kunst in Uitvoering op de Markt in Eersel, 2016. Kunst in Uitvoering

Graag stellen wij allereerst ons nieuwe bestuur aan u voor: Frank van Vliet voorzitter, Lia van Gils penningmeester en secretaris, Nanoek Pas-Dikmans beheerder website. Wij gaan er dit jaar een inspirerende Kunst in Uitvoering van maken.

Dit jaar gaan we van start op de zondagen 29 mei, 26 juni, 31 juli en 28 augustus. Dit artistieke en dynamisch evenement wordt voor het vierde jaar gehouden op de historische Markt in Eersel waar kunstenaars uit de gemeente en wijde omtrek aan het werk zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden via ons contactformulier of via kunstinuitvoeringeersel@gmail.com.

 

Het centrum van Eersel bruist op zondag 29 mei.                                                                                                               

Stichting Kunst in Uitvoering heeft een spetterend optreden gepland in de kiosk. De Eerselse Showdansgroep Let’s Dance treedt op met een energieke show van 14.30 uur tot 15.30 uur.

Tot ziens op de eerste Kunst in Uitvoering 29 mei a.s.!

Bekijk de foto's!


Website Kunst in Uitvoering in een nieuw "jasje".

Vanaf november 2015 wordt de website onderhouden door Rosco en Nanoek Pas. Sindsdien heeft de website een nieuw "jasje" gekregen. Kijkt u maar eens rustig rond. We hopen uiteraard dat onze site, met deze veranderingen, nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker is geworden. 

Inmiddels staan ook de foto's van Kunst in Uitvoering 2015 in ons fotoboek. Neem snel een kijkje!

Daarnaast zijn de datums van Kunst in Uitvoering 2016 ook al bekend. Volgend jaar kunt u dus wederom genieten van alle kunstenaars die aan het werk zijn op de gezellige Markt van Eersel. Voor de precieze datums willen we u graag verwijzen naar onze 'Agenda'.
 Expositie Kunst in Uitvoering op zondag 11 oktober 2015.

Zondag 11 oktober organiseren we een expositie in de oude Bibliotheek op de Markt in Eersel. Dit is gelijktijdig met de Hippische Rally Eersel-Postel.Deze tentoonstelloing is voor iedereen toegankelijk en er zijn werken te zien van alle aanwezige beeldend kunstenaars van Kunst in Uitvoering 2015.  

Deze zomer hebben kunstenaars tijdens Kunst in Uitvoering gewerkt in een Mont Martre sfeer op de Markt in Eersel. Vele bezoekers, uit binnen- en buitenland kwamen naar deze beeldende kunsenaars kijken. De beeldhouwers, schilders, glas- en andere kunstenaars laten u met deze expositie zien hoe het eindresultaat van hun werken er uitziet. De grote variëteit van de geëxposeerde werken maken dat er voor “elk wat wils” is tijdens deze expositie.

U bent zondag 11 oktober allen welkom vanaf 11.30 uur bij de opening door wethouder Ria van der Hamsvoord. De expositie is tot 17.00 uur in de oude bibliotheek op de Markt 29 in Eersel.

Bekijk de foto's van de expositie!Programma van zondag 30 augustus 2015.

Op zondag 30 augustus is het weer genieten van kunstenaars uit de gemeente Eersel en wijde omtrek op de Markt tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Deze zondag zijn er beeldhouwers, tekenaars, schilders en portrettekenaars aan het werk. U kunt de meegebrachte werkstukken bezichtigen en hun eigen gemaakte creaties kopen.

Deze zondag komt Theo Franken toepasselijke muziek maken. Hij is welbekend in Oirschot en omstreken vanwege de gezellige accordeonmuziek. Hij zal vooral tussen de kunstenaars gaan spelen en zo dus de gehele Markt opfleuren. In de kiosk verwelkomen we deze zondag een groep enthousiaste cursisten van Hans de Wit van Atelier Velasquez uit Veldhoven.

 


Terugblik Kunst in Uitvoering van zondag 26 juli. 

Terwijl het elders in Nederland bewolkt was straalde de zon gretig boven de Markt in Eersel. De vorige Kunst in Uitvoering hoorden we de vrolijke klanken van onze Eerselse zangvereniging Con Amore et Animo, en nu was het topdrukte in de kiosk. Mensen stonden te wachten tot ze aan konden sluiten om te gaan kijken. Vijf kunstenaars lieten daar hun werkstukken zien. Glas in lood, voorbereiding voor glasfusen, beeldhouwen in combinatie met o.a. hout en nog twee jonge aanstormende talenten die allen een leuke interactie hadden met elkaar en met het publiek.

Ook de kunstenaars onder de parasols en de boterlinde kregen grote belangstelling van het publiek. Onze burgemeester en haar man waren erg geïnteresseerd en zij vonden dat Kunst in Uitvoering perfect aansluit bij onze pittoreske Markt.

Het is een vruchtbare dag geworden en we hoorden het publiek zeggen ‘dit is echt kunst op niveau’. Het was weer een gezellige Kunst in Uitvoering en als dat zo de komende jaren doorgaat worden we net zo bekend als ‘Montmartre’ in Parijs.

Tot ziens op Kunst in Uitvoering zondag 30 augustus a.s.

Bekijk de foto's!

 


Programma Kunst in Uitvoering op zondag 26 juli 2015.

Op zondag 26 juli ziet u weer kunstenaars uit de gemeente en wijde omtrek aan het werk op de Markt in Eersel tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Beeldhouwen in diverse soorten steen, aquarelleren, schilderen met olieverf en acrylverf en fijntekenen is deze zondag te bekijken. Er zijn in ieder geval ook twee portrettekenaars en een sneltekenaar aan het werk. Tevens verwelkomen we drie nieuwe gezichten. De welbekende kunstenaars Eelke van Hoof Flowpainter uit Eindhoven, Joost Verhagen Live Painter uit Eindhoven en Peter Hendriks Mixed Media Sculptor uit Tilburg. In de kiosk en onder de parasols van Oogenlust laten de kunstenaars zien hoe hun kunstwerk tot stand komt. U kunt de meegebrachte werkstukken van de kunstenaars bekijken en hun eigen gemaakte creaties kopen.

 


Terugblik Kunst in Uitvoering van zondag 28 juni. 

Deze zondag was een vruchtbare dag. Niet te heet of te koud met een beetje bewolking. Het weer dat elke kunstenaar het liefste heeft. De organisatie kreeg vragen over hoe ze dit allemaal voor elkaar hadden gekregen, want in omliggende dorpen willen ze dit ook organiseren. Het was een bruisende en sfeervolle dag geworden met in de middag de meeste bezoekersaantallen in de geschiedenis van Kunst in Uitvoering tot nog toe. De kunstenaars vertelden na afloop dat er veel plezierige gesprekken ontstonden met het belangstellende publiek.

En niet te vergeten het spetterende optreden van showdansgroep Let’s Dance in de kiosk. De energie en vrolijke blikken van de meiden en jongens werd opgevangen door het enthousiaste publiek die toe stroomden. Het was een superdag voor iedereen die er was.

Tot ziens op de derde Kunst in Uitvoering van 2015 op zondag 26 juli a.s.

Bekijk de foto's!

 


Programma zondag 28 juni 2015.

Op zondag 28 juni ziet u kunstenaars uit de gemeente en wijde omtrek aan het werk op de Markt in Eersel tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Beeldhouwen in diverse soorten steen, aquarelleren, schilderen met olieverf en acrylverf, fijntekenen en nailpolishpainten is er te zien en u kunt de meegebrachte werkstukken van de kunstenaars bekijken. Bovendien is er deze zondag een demonstratie van Sumi-e werk. Alle kunstenaars zijn bereid om een praatje met u te maken en uw vragen te beantwoorden.

Ook hebben we muziek en dans gepland in de kiosk. Voor u treden op: de Eerselse Zangvereniging Con Amore et Anima van 13.30 uur tot 14.15 uur en we vieren het 20-jarig bestaan van Showdansgroep Let’s Dance met een energieke show van 15.30 uur tot 16.30 uur.

 


Terugblik zondag 31 mei jl.

Tijdens de eerste keer Kunst in Uitvoering was het erg gezellig en gemoedelijk. Ondanks het dreigende, druilerige weer was het een sfeervolle dag geworden met veel bezoekers.  De kunstenaars en de leden van Vocaal Ensemble Florence met hun combo hebben een fijne dag gehad en de vele belangstellende toeschouwers ook.

Tot ziens op de tweede Kunst in Uitvoering zondag 28 juni a.s.

 

Bekijk de foto's!Het centrum van Eersel bruist op zondag 31 mei 2015.

Kunstenaar Wilhelmien van Dijk uit Bergeijk komt evenals vorige jaren weer portrettekenen. Zij is vooral bekend geworden met haar grafisch werk wat nu voor de tweede keer op rij is geselecteerd voor de ZomerExpo. Haar werkstuk is vanaf 11 juli in het Gemeentemuseum in Den Haag te bekijken.

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er een optreden van het Vocaal Ensemble Florence uit Knegsel in de kiosk.

 


Vooruitblik 2015: Kunst in Uitvoering op de Markt in Eersel.

Dit jaar gaat Kunst in Uitvoering van start op de zondagen 31 mei, 28 juni, 26 juli en 30 augustus. Dit artistieke en dynamisch evenement wordt voor het derde jaar gehouden op de historische Markt in Eersel waar kunstenaars uit de gemeente en wijde omtrek aan het werk zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Zij laten elkaar en het publiek volop genieten op het gebied van dans, muziek en vooral beeldende kunst. Vanaf de vele terrasjes zie je de bedrijvigheid en de gezellige sfeer.

Nieuwe stijl

Het bestuur is weer druk in de weer geweest om het seizoen 2015 voor te bereiden. Om de sfeer op de markt te verhogen hebben we dit jaar nieuwe disciplines in de kunst aangetrokken zoals Sumi-e werk, een sneltekenaar, een glasblazer en een nailpolishpainter.

Dankjewel

Kunst in Uitvoering is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Eersel, door sponsoring van Rabobank de Kempen en ondersteuning van de plaatselijke horeca. Wij willen ook Oogenlust hartelijk danken voor de mooie parasols die de Markt een prachtig aanzien geven en bescherming bieden aan de kunstenaars.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK