Praktische informatie voor kunstenaars 2017.


Alle kunstenaars worden op de zondagen van Kunst in Uitvoering rond 11.00 uur verwacht op de Markt in Eersel. In de persberichten wordt vermeld dat u aan het werk bent tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Kunstenaars kunnen gratis parkeren achter dinee-café Veertien, adres Markt 14. U komt daar via de Nieuwstraat, daar rijdt u op het parkeerterrein van supermarkt PLUS. Het parkeerterrein van dinee-café Veertien is daar vervolgens via de inrit aan de rechterkant te bereiken. U komt dan via de achterdeur van dinee-café Veertien uit op de Markt. Wilt u er rekening mee houden dat er gevraagd wordt of u kunstenaar bent? Meestal is het wel te zien aan de volgepakte auto, maar u kunt ook de uitnodiging die u van ons heeft ontvangen uitprinten en meenemen. Er kan ook gratis geparkeerd worden achter het oude Gemeentehuis op de Markt. De ingang van dit parkeerterrein is te bereiken via zwembad de Albatros, gelegen aan de Postakkers. Dit is voor uw vrienden en kennissen die een kijkje komen nemen.  

Dit jaar hebben we geen parasols van Oogenlust. In noodgevallen worden deze geleverd door de Marktondernemers. Uw eigen parasol kan opgezet worden tussen de pomp en het Mariakapelletje vanaf 11.00 uur.

Willen de beeldhouwers ervoor zorgen dat het stof niet richting schilders waait? Wij verzoeken de beeldhouwers rondom de pomp te werken.

Tijdens deze zondag zal koffie, thee en fris worden verzorgd door de omliggende horeca. Bij café De Bengel, tegenover de kiosk, kan er water worden gehaald uit de kraan aan de voorkant van het pand. Het is de bedoeling dat vies water in het gemeenteriool wordt gegooid, d.w.z. in de rioolputjes van de hemelwaterafvoer van de bestrating. U kunt gebruik maken van de toiletten van de omliggende horecagelegenheden. Wel even vermelden dat u als kunstenaar op de Markt staat. 

Er zijn geen stoelen of tafels ter beschikking. U dient uw eigen spullen mee te nemen wat u nodig wenst om deze middag succesvol te laten verlopen. Er staan geen (overdekte) kramen opgesteld. Kunst in Uitvoering is geen verkoopmarkt. U kunt uw eigen gemaakte beelden, schilderijen of kunstartikelen meebrengen om de variatie in uw kunst te laten zien en tevens beperkt te koop aanbieden. Het gaat erom dat u een demonstratie geeft over hoe u te werk gaat, het uitvoeren van uw kunst. U neemt deel voor eigen rekening en risico. Stichting Kunst in Uitvoering accepteert geen aanspraken op schade aan uw of andermans eigendommen. 

Om 17.00 uur wordt er gezamenlijk opgeruimd. De beeldhouwers maken de kinderkopjes van de Markt veegschoon. Wij vragen jullie dan ook weer om mee te helpen met de eventuele geleverde parasols op te ruimen.

Het belooft weer superleuke zondagen te worden. Wij hebben onze glimlach al voor u klaar. 

 

Eersel, aangepast 2016, Lia van Gils, secretaris en penningmeester Stichting Kunst in Uitvoering

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK